Događanja
REGISTRACIJA

Agencija za znanost i visoko obrazovanje krajem prosinca organizira peti po redu sastanak Mreže jedinica sustava osiguravanja kvalitete na visokim učilištima u RH (CroQAnet).

Seminar/radionica održat  će se 20. prosinca 2018. u hotelu Dubrovnik u Zagrebu, s predviđenim trajanjem od 9:30 do 14:30 sati.

Glavna je tema seminara međusobni utjecaj unutarnjeg i vanjskog osiguravanja kvalitete, a pozvani su predavači Anthony F. Camilleri, Knowledge Innovation Centre, Malta i doc.dr.sc. Ines Dužević, Ekonomski fakultet, Sveučilište u Zagrebu.

Radni su jezici sastanka i radionice engleski i hrvatski jezik.

Preliminarni program

REGISTRACIJA

 

 

4. sastanka CROQANET 30.05.2018. (3).jpgAgencija za znanost i visoko obrazovanje krajem svibnja organizira 4. po redu sastanak Mreže jedinica sustava osiguravanja kvalitete na visokim učilištima u RH (CroQAnet).

Seminar/radionica će se održati  30. svibnja 2018. u hotelu International u Zagrebu, s predviđenim trajanjem od 9:30 do 15:30 sati.

Glavna je tema seminara optimizacija sustava unutarnjeg osiguravanja kvalitete;

na koji način jedinice za interno osiguravanje kvalitete mogu poboljšati učinkovitost sustava, kako unaprijediti komunikacija unutar visokog učilišta, kako prioritizirati ciljeve IOK-a, kako definirati ključna pitanja i relevantne grupe dionika u svrhu učinkovite komunikacije, itd.

Tematsko izlaganje i radionicu održat će pozvani predavači s austrijskog sveučilišta WU - Vienna University of Economics and Business, Karl Ledermüller i Philipp Keller.

Sudionicima će se također ukratko izložiti i rezultati provedenih pilot-postupaka vanjskih vrednovanja Agencije te iskustvo jednog vrednovanog visokog učilišta. 

Radni je jezik sastanka i radionice engleski jezik.

 

Program sastanka

REGISTRACIJA

Materijali 4. sastanka CroQAnet-a

4. sastanka CROQANET 30.05.2018. (2).jpg     4. sastanka CROQANET 30.05.2018. (6).jpg

 

CROQANET Hotel Dubrovnik 12.12.2017 (3)Treći sastanak Mreže jedinica sustava osiguravanja kvalitete na visokim učilištima u Hrvatskoj (CroQAnet) održan je 11. prosinca 2017. u Zagrebu.
Na skupu je sudjelovalo više od 60 sudionika sa visokih učilišta iz cijele Hrvatske.
Nakon izlaganja na temu funkcionalno interno osiguravanje kvalitete temeljeno na misiji i strateškim smjernicama, uslijedila je poster-sekcija na kojoj su predstavnici hrvatskih javnih sveučilišta predstavili odabrane primjere dobre prakse na vlastitim institucijama.
Drugi je dio radionice bio posvećen grupnoj raspravi na četiri teme: prijedlozi izmjena zakona o osiguravanja kvalitete (temeljem dosadašnjih iskustava visokih učilišta), revizija ECTS-a na visokim učilištima, podrška razvoju nastavničkih kompetencija (i mogućnosti unapređenja) te politika upravljanja ljudskim potencijalima na visokim učilištima.

Program sastanka

Prezentacija

Posteri

 

20170605 110757Drugi sastanak Mreže jedinica sustava osiguravanja kvalitete na visokim učilištima u Hrvatskoj (CroQAnet) održan je 5. lipnja 2017. u Zagrebu. Na skupu je sudjelovalo više od 80 sudionika sa sveučilišta, veleučilišta i visokih škola iz cijele Hrvatske te predstavnici studentskih zborova.
Tema drugoga sastanka Mreže bila je poučavanje usmjereno na studente, pri čemu su kroz izlaganja i radionicu sudionicima predstavljena osnovna načela koncepta poučavanja usmjerenog na studente u odnosu na tradicionalni pristup, načine njegove implementacije te koristi za studente ali i nastavnike.

   

Program sastanka

Prezentacije

Popis sudionika

 

 

croqanet sastanak1 1U organizaciji Agencije za znanost i visoko obrazovanje, u ponedjeljak 19. prosinca 2016. održan je prvi, osnivački sastanak Mreže jedinica sustava osiguravanja kvalitete na visokim učilištima u Hrvatskoj (CroQAnet), jedinstvene platforme za razmjenu iskustava i dobre prakse, edukaciju i usavršavanje kompetencija svih osoba izravno uključenih u unapređivanje kvalitete i razvoj kulture kvalitete na hrvatskim visokim učilištima.

Na skupu je sudjelovalo više od 80 sudionika sa sveučilišta, veleučilišta i visokih škola iz cijele Hrvatske te studentskih zborova.

croqanet sastanak1 3Nakon predstavljanja ciljeva i svrhe Mreže CroQAnet, predstavnici Agencije upoznali su sudionike s rezultatima završenog prvog ciklusa reakreditacije i vanjske prosudbe te planovima za drugi ciklus.
croqanet sastanak1 2Predstavljeni su također i neki primjeri dobre prakse sustava osiguravanja kvalitete na visokim učilištima koja su u prvome ciklusu dobila certifikat AZVO-a za razvijen sustav.

U drugome dijelu dana sudionici skupa sudjelovali su u grupnoj raspravi na temu trenutnog položaja i percepcije djelatnika zaduženih za sustave osiguravanja kvalitete na hrvatskim visokim učilištima.

 

 Prezentacije:

CroQANet – Hrvatska mreža jedinica za osiguravanje kvalitete visokih učilišta
Vanjska prosudba sustava osiguravanja kvalitete na VU (2010.-2015.)
Reakreditacija visokih učilišta – osvrt na provedene aktivnosti i planovi za daljnji razvoj
Sustav za osiguravanje i unaprjeđenje kvalitete na Sveučilištu u Rijeci
Sustav za potporu studentima - Primjer dobre prakse Sustava za osiguravanje i unapređivanje kvalitete na Filozofskom fakultetu u Osijeku
Sustav osiguravanja kvalitete na Veleučilištu Velika Gorica
Sustav osiguravanja kvalitete Visokog učilišta Algebra

Sažetak rasprave -Položaj SOK-a na VU