Događanja
REGISTRACIJA

Agencija za znanost i visoko obrazovanje 31. svibnja 2019. organizira šesti po redu sastanak Mreže jedinica sustava osiguravanja kvalitete na visokim učilištima u RH (CroQAnet).

Seminar i radionica će se održati na Sveučilištu u Zadru, Mihovila Pavlinovića 1, a predviđeno je trajanje sastanka od 9:30 do 15:00 sati.

Glavna je tema sastanka profesionalno usavršavanje nastavnog osoblja na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj, uz osvrt na institucijsku podršku razvoju nenastavnog osoblja.

Sudionici se mogu registrirati putem sljedeće poveznice, najkasnije do 20. svibnja 2019.

Registracija

 

 

Agencija za znanost i visoko obrazovanje krajem organizirala je peti po redu sastanak Mreže jedinica sustava osiguravanja kvalitete na visokim učilištima u RH (CroQAnet) 20. prosinca 2018. u Zagrebu. Sudionicima su predstavljene metode primjene mehanizama osiguravanja kvalitete u kompleksnim sustavima i organizacijama, prije svega u području visokoga obrazovanja. Na primjeru jednoga visokog učilišta, sudionicima je također predstavljeno kako unutarnje i vanjsko vrednovanje utječu na unapređenje institucijske kvalitete.

Prezentacije

Program

20181220 10151820181220 140029 20181220 140036 

 

4. sastanka CROQANET 30.05.2018. (3).jpg

Agencija za znanost i visoko obrazovanje je 30. svibnja organizirala 4. po redu sastanak Mreže jedinica sustava osiguravanja kvalitete na visokim učilištima u RH (CroQAnet).

Glavna je tema seminara bila optimizacija sustava unutarnjeg osiguravanja kvalitete; na koji način jedinice za interno osiguravanje kvalitete mogu poboljšati učinkovitost sustava, kako unaprijediti komunikacija unutar visokog učilišta, kako prioritizirati ciljeve IOK-a, kako definirati ključna pitanja i relevantne grupe dionika u svrhu učinkovite komunikacije, itd.

Tematsko izlaganje i radionicu održali su pozvani predavači s austrijskog sveučilišta WU - Vienna University of Economics and Business, Karl Ledermüller i Philipp Keller.

Sudionicima su također ukratko izloženi i rezultati provedenih pilot-postupaka vanjskih vrednovanja Agencije. 

Program sastanka

REGISTRACIJA

Materijali 4. sastanka CroQAnet-a

4. sastanka CROQANET 30.05.2018. (2).jpg     4. sastanka CROQANET 30.05.2018. (6).jpg

 

CROQANET Hotel Dubrovnik 12.12.2017 (3)Treći sastanak Mreže jedinica sustava osiguravanja kvalitete na visokim učilištima u Hrvatskoj (CroQAnet) održan je 11. prosinca 2017. u Zagrebu.
Na skupu je sudjelovalo više od 60 sudionika sa visokih učilišta iz cijele Hrvatske.
Nakon izlaganja na temu funkcionalno interno osiguravanje kvalitete temeljeno na misiji i strateškim smjernicama, uslijedila je poster-sekcija na kojoj su predstavnici hrvatskih javnih sveučilišta predstavili odabrane primjere dobre prakse na vlastitim institucijama.
Drugi je dio radionice bio posvećen grupnoj raspravi na četiri teme: prijedlozi izmjena zakona o osiguravanja kvalitete (temeljem dosadašnjih iskustava visokih učilišta), revizija ECTS-a na visokim učilištima, podrška razvoju nastavničkih kompetencija (i mogućnosti unapređenja) te politika upravljanja ljudskim potencijalima na visokim učilištima.

Program sastanka

Prezentacija

Posteri

 

20170605 110757Drugi sastanak Mreže jedinica sustava osiguravanja kvalitete na visokim učilištima u Hrvatskoj (CroQAnet) održan je 5. lipnja 2017. u Zagrebu. Na skupu je sudjelovalo više od 80 sudionika sa sveučilišta, veleučilišta i visokih škola iz cijele Hrvatske te predstavnici studentskih zborova.
Tema drugoga sastanka Mreže bila je poučavanje usmjereno na studente, pri čemu su kroz izlaganja i radionicu sudionicima predstavljena osnovna načela koncepta poučavanja usmjerenog na studente u odnosu na tradicionalni pristup, načine njegove implementacije te koristi za studente ali i nastavnike.

   

Program sastanka

Prezentacije

Popis sudionika

 

 

croqanet sastanak1 1U organizaciji Agencije za znanost i visoko obrazovanje, u ponedjeljak 19. prosinca 2016. održan je prvi, osnivački sastanak Mreže jedinica sustava osiguravanja kvalitete na visokim učilištima u Hrvatskoj (CroQAnet), jedinstvene platforme za razmjenu iskustava i dobre prakse, edukaciju i usavršavanje kompetencija svih osoba izravno uključenih u unapređivanje kvalitete i razvoj kulture kvalitete na hrvatskim visokim učilištima.

Na skupu je sudjelovalo više od 80 sudionika sa sveučilišta, veleučilišta i visokih škola iz cijele Hrvatske te studentskih zborova.

croqanet sastanak1 3Nakon predstavljanja ciljeva i svrhe Mreže CroQAnet, predstavnici Agencije upoznali su sudionike s rezultatima završenog prvog ciklusa reakreditacije i vanjske prosudbe te planovima za drugi ciklus.
croqanet sastanak1 2Predstavljeni su također i neki primjeri dobre prakse sustava osiguravanja kvalitete na visokim učilištima koja su u prvome ciklusu dobila certifikat AZVO-a za razvijen sustav.

U drugome dijelu dana sudionici skupa sudjelovali su u grupnoj raspravi na temu trenutnog položaja i percepcije djelatnika zaduženih za sustave osiguravanja kvalitete na hrvatskim visokim učilištima.

 

 Prezentacije:

CroQANet – Hrvatska mreža jedinica za osiguravanje kvalitete visokih učilišta
Vanjska prosudba sustava osiguravanja kvalitete na VU (2010.-2015.)
Reakreditacija visokih učilišta – osvrt na provedene aktivnosti i planovi za daljnji razvoj
Sustav za osiguravanje i unaprjeđenje kvalitete na Sveučilištu u Rijeci
Sustav za potporu studentima - Primjer dobre prakse Sustava za osiguravanje i unapređivanje kvalitete na Filozofskom fakultetu u Osijeku
Sustav osiguravanja kvalitete na Veleučilištu Velika Gorica
Sustav osiguravanja kvalitete Visokog učilišta Algebra

Sažetak rasprave -Položaj SOK-a na VU