Događanja
REGISTRACIJA

Agencija za znanost i visoko obrazovanje 2. srpnja 2020. organizira webinar u sklopu aktivnosti Mreže CROQANET.

Tema je webinara Socijalna dimenzija visokog obrazovanja i uloga sustava osiguravanja kvalitete.

Molimo da se za sudjelovanje registrirate putem poveznice:

Registracija

Prijedlog smjernica za razvoj sustava podrske studentima

Izvještaj: Studirati u Hrvatskoj

Nacionalni plan za unapređenje socijalne dimenzije VO u RH

Prezentacije

Program webinara

 

 

Agencija za znanost i visoko obrazovanje organizirala je 31. svibnja 2019. šesti po redu sastanak Mreže CroQAnet; domaćin je ovaj put bilo Sveučilište u Zadru, a na sastanku je sudjelovalo više od 50 sudionika sa svih visokih učilišta u RH.

Predstavnici Agencije prezentirali su europske nacionalne inicijative vezane za učenje i poučavanje te informirali sudionike o rezultatima provedenog ispitivanja postojećih oblika podrške profesionalnom usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja na visokim učilištima u RH.

Pregled trenutnog stanja po pitanju usavršavanja nastavnika dopunjen je izlaganjima predstavnika sveučilišta u Zadru, Rijeci, Zagrebu, Splitu, Osijeku i Dubrovniku.

U radioničkom dijelu sastanka, sudionici su uspoređivali institucijske prakse vezane za učenje i poučavanje, a sastanak Mreže zaključen je kratkim osvrtom na osiguravanje kvalitete nenastavnog osoblja, uz prezentaciju prakse ispitivanja zadovoljstva administrativnog i tehničkog osoblja na Sveučilištu u Zadru.

Program 6. sastanak CROQANET (31.5.2019.)

Prezentacije

Slika 1 Slika 2 Slika 3

Agencija za znanost i visoko obrazovanje krajem organizirala je peti po redu sastanak Mreže jedinica sustava osiguravanja kvalitete na visokim učilištima u RH (CroQAnet) 20. prosinca 2018. u Zagrebu. Sudionicima su predstavljene metode primjene mehanizama osiguravanja kvalitete u kompleksnim sustavima i organizacijama, prije svega u području visokoga obrazovanja. Na primjeru jednoga visokog učilišta, sudionicima je također predstavljeno kako unutarnje i vanjsko vrednovanje utječu na unapređenje institucijske kvalitete.

Prezentacije

Program

20181220 10151820181220 140029 20181220 140036 

 

4. sastanka CROQANET 30.05.2018. (3).jpg

Agencija za znanost i visoko obrazovanje je 30. svibnja organizirala 4. po redu sastanak Mreže jedinica sustava osiguravanja kvalitete na visokim učilištima u RH (CroQAnet).

Glavna je tema seminara bila optimizacija sustava unutarnjeg osiguravanja kvalitete; na koji način jedinice za interno osiguravanje kvalitete mogu poboljšati učinkovitost sustava, kako unaprijediti komunikacija unutar visokog učilišta, kako prioritizirati ciljeve IOK-a, kako definirati ključna pitanja i relevantne grupe dionika u svrhu učinkovite komunikacije, itd.

Tematsko izlaganje i radionicu održali su pozvani predavači s austrijskog sveučilišta WU - Vienna University of Economics and Business, Karl Ledermüller i Philipp Keller.

Sudionicima su također ukratko izloženi i rezultati provedenih pilot-postupaka vanjskih vrednovanja Agencije. 

Program sastanka

REGISTRACIJA

Materijali 4. sastanka CroQAnet-a

4. sastanka CROQANET 30.05.2018. (2).jpg     4. sastanka CROQANET 30.05.2018. (6).jpg

 

CROQANET Hotel Dubrovnik 12.12.2017 (3)Treći sastanak Mreže jedinica sustava osiguravanja kvalitete na visokim učilištima u Hrvatskoj (CroQAnet) održan je 11. prosinca 2017. u Zagrebu.
Na skupu je sudjelovalo više od 60 sudionika sa visokih učilišta iz cijele Hrvatske.
Nakon izlaganja na temu funkcionalno interno osiguravanje kvalitete temeljeno na misiji i strateškim smjernicama, uslijedila je poster-sekcija na kojoj su predstavnici hrvatskih javnih sveučilišta predstavili odabrane primjere dobre prakse na vlastitim institucijama.
Drugi je dio radionice bio posvećen grupnoj raspravi na četiri teme: prijedlozi izmjena zakona o osiguravanja kvalitete (temeljem dosadašnjih iskustava visokih učilišta), revizija ECTS-a na visokim učilištima, podrška razvoju nastavničkih kompetencija (i mogućnosti unapređenja) te politika upravljanja ljudskim potencijalima na visokim učilištima.

Program sastanka

Prezentacija

Posteri

 

20170605 110757Drugi sastanak Mreže jedinica sustava osiguravanja kvalitete na visokim učilištima u Hrvatskoj (CroQAnet) održan je 5. lipnja 2017. u Zagrebu. Na skupu je sudjelovalo više od 80 sudionika sa sveučilišta, veleučilišta i visokih škola iz cijele Hrvatske te predstavnici studentskih zborova.
Tema drugoga sastanka Mreže bila je poučavanje usmjereno na studente, pri čemu su kroz izlaganja i radionicu sudionicima predstavljena osnovna načela koncepta poučavanja usmjerenog na studente u odnosu na tradicionalni pristup, načine njegove implementacije te koristi za studente ali i nastavnike.

   

Program sastanka

Prezentacije

Popis sudionika