Izjava o pristupačnosti

Breadcrumbs

Hrvatska mreža jedinica za osiguravanje kvalitete visokih učilišta (CroQAnet) nastoji svoju internetsku stranicu (croqanet.azvo.hr) učiniti pristupačnom u skladu sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske (Narodne novine 17/19) od 23. rujna 2019., kojim se u nacionalno zakonodavstvo preuzima Direktiva (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora.

Ova izjava o pristupačnosti primjenjuje se na internetske stranice Hrvatska mreža jedinica za osiguravanje kvalitete visokih učilišta koje se nalaze na adresi https://croqanet.azvo.hr .

Stupanj usklađenosti

Internetske stranice domene https://croqanet.azvo.hr djelomično su u skladu sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske zbog neusklađenosti koje su navedene u nastavku.

Nepristupačan sadržaj

Sadržaj naveden u nastavku nepristupačan je u pogledu općih zahtjeva za osiguranje pristupačnosti zbog sljedećih razloga:

  • Nije omogućena tekstualna alternativa netekstualnom sadržaju poput slika ili videomaterijala.
  • Slike nemaju pridružen prikladni opis
  • Sadržaj pojedinih poveznica nije jasno opisan
  • Pojedine datoteke nisu dostupne u formatu u kojem ih može pročitati čitač ekrana
  • Dio teksta je istaknut podcrtavanjem, na isti način kao i poveznice.

Priprema ove izjave o pristupačnosti

Ova je izjava sastavljena 17. rujna 2020. godine, prema Predlošku izjave o pristupačnosti koji je u skladu s Direktivom (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora, a utvrđen je Provedbenom odlukom Komisije (EU) 2018/1523.

Procjena usklađenosti sa zahtjevima pristupačnosti rezultat je samoprocjene Hrvatske mreže jedinica za osiguravanje kvalitete visokih učilišta.

Hrvatska mreža jedinica za osiguravanje kvalitete visokih učilišta će redovito revidirati ovu izjavu po otklanjanju razloga zbog kojih su pojedini sadržaji bili nepristupačni.

Povratne informacije i podaci za kontakt

Sve upite u vezi s pristupačnosti internetske stranice croqanet.azvo.hr korisnici mogu uputiti:

  • elektroničkom poštom: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • telefonom: +385 1 6274 863
  • poštom: Agencija za znanost i visoko obrazovanje, Donje Svetice 38/V, 10000 Zagreb, Hrvatska

Hrvatska mreža jedinica za osiguravanje kvalitete visokih učilišta je dužna na upite, obavijesti ili zahtjeve korisnika u vezi s osiguravanjem pristupačnosti odgovoriti u roku od 15 dana od dana primitka obavijesti odnosno zahtjeva ili ga u istom roku, uz detaljno obrazloženje razloga koji zahtijevaju odgodu, obavijestiti o naknadnom roku u kojem će odgovoriti na korisnikovu obavijest ili zahtjev. 

Postupak praćenja provedbe propisa

Tijelo nadležno za praćenje usklađenosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora sa zahtjevima pristupačnosti i nadzor nad provedbom Zakona o pristupačnosti je Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske.

U slučaju nezadovoljavajućih odgovora na obavijest ili zahtjev za povratne informacije o pristupačnosti ovih mrežnih stranica, korisnici se mogu obratiti Povjereniku za informiranje putem telefona na broj +385 1 4609 041, poštom (Jurišićeva 19, 10000 Zagreb, Hrvatska) ili putem elektroničke pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..